Overvægtige børn - familieforløb

Er du far eller mor til et barn, der kæmper med vægten?
Bekymrer du dig om dit barns vægt?
Har du svært ved at skulle italesætte sundhed, krop og vægttab overfor dit barn?
 

Jeg bliver i stigende grad kontaktet af forældre, der gerne vil hjælpe deres børn med vægttab, men ikke ønsker at barnet udvikler et anstrengt forhold til hverken mad, krop eller selvværd.

I dag er hvert 5. danske barn overvægtig, og det har store konksekvenser for barnet både helbredsmæssigt og socialt. Samtidig står vi i Danmark i den situation, hvor hver 4. pige i 9. klasse er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Der er med andre ord god grund til at tage både overvægt og forstyrret spisning med i ligningen, når vi taler sundhed og vægttab for børn. 

Derfor tilbyder jeg nu et familieforløb for forældre og børn, så de kan få den hjælp og sparring, de har brug for. Forløbet er IKKE en slankekur. Barnet vokser sig ud af sin overvægt, gennem omlægning af kosten.


Metoden

Forløbet ligger sig op af principperne for den effektive "Holbæk-model" ved børnelæge Jens-Christian Holm. Metoden og pædagogikken har medført at 80-90 % af svært overvægtige børn og unge taber sig i Enheden for overvægtige børn og unge i Holbæk og på Hillerød Børneafdeling, som også har taget metoden i brug, er det publiceret at 75 % af børnene og de unge reducerer deres grad af overvægt.

Metoden tager højde for Den neuroendokrinologiske adaption mod vægttab, kroppens eget beskyttelsessystem mod vægttab.  

Vægttab for både børn og voksne er en kompleks ting. Metoden tager hånd om komplexiteten gennem et helt enkel og lige-til-at-tage-med-hjem-og-bruge plan. 


Dette får I med JEr

En overskuelig handlingsplan med do´s and dont´s for bl.a. morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider, snack, fredagsslik, fødselsdage, ferier, drikkevarer, aktiviteter, lommepenge og søvn. 

Monitorering af vægt med vægtkurver og BMI for børn

Opfølgning hver 8. uge. 

Coaching efter behov.


Barnets Gevinst ved vægttab

Lavere risiko for hjertekarproblemer

Lavere kolesterol i blodet

Lavere blodtryk

Bedre insulinresistens

Lavere risiko for kræft

Lavere risiko for fedtlever

Større mæthedsfornemmelse

Mindre sult

Bedre humør

Bedre selvværd

Mindre risiko for mopning

Bedre kropsopfattelse


pris

850 kroner pr. session (45-60 minutter)