Er vægttab det nye tabu?

Er vægttab det nye tabu?

Hvis du har fulgt mig længe, så ved du, at jeg ikke er begejstret for slankekure. De fleste slankekure virker ikke. 9 ud af 10, der hopper på en slankekur, tager alle kiloene på igen og mere til, når slankekuren stopper. Slankekure er spild af tid og penge og en beviselig kilde til endnu mere kropshad og madforvirring.

"Men er det så forbudt at ville tabe mig?" "Og må jeg nu ikke en gang sige højt, at jeg gerne vil spise flere grøntsager og mindre hvidt brød?" - vil du måske spørge. 

Læs mit svar i blogindlægget.


De 10 anbefalinger til sundhed lægger en akademisk afstand til danskerne

Fem ministre modtog d. 20. april 10 anbefalinger fra en prominent skare af meningsdannere i Advisory Board for mad, måltider og sundhed. Anbefalinger der skal bremse danskernes øgede overvægt og begrænse de store udgifter samfundet poster i behandling af livsstilssygdomme.

Alt sammen fine intentioner, men med de 10 anbefalinger kommer vi næppe i mål. Desværre!

Læs hvorfor, og få mit bud på 10 anbefalinger til et sundt liv, hele livet.

Derfor sniger kiloene sig på, selvom du spiser sundt

Du ved det helt sikkert godt. Det er ikke din fornuft, den er gal med. Du ved da godt, at du skal bevæge dig noget mere, spise flere grøntsager og mindre chokolade om aftenen, ik'?

Det egentlige problem er, at du godt ved, hvad du skal spise for at holde vægten eller tabe dig, men du kan ikke finde ud af det alligevel. Du spiser alt det forkerte og spiser for meget af det – og det er super, super frustrerende.

Panikker du også over din sundhed i ferien?

Lige så dejlig sommeren er, ligeså skræmmende kan den være for mange af mine klienter. For hvordan skal det ikke gå med sundheden, balancen mellem det usunde og det sunde og kiloene, når hverdagen bliver til ferie, og man er langt væk hjemmefra. Fra ens eget køkken, fra rugbrødet og fra de vante rutiner. 

3 fejl du ikke må begå i sommerferien, hvis du vil forblive sund

Som du måske har bemærket, hvis du har fulgt mig længe, så er jeg ikke den ernæringsekspert, der råber luk munden og let røven efter folk, der synes de vejer for meget. Jo måske, hvis det virkede.

Men tro mig. Det virker ikke. Havde du bare kunne stoppe med at spise, havde du nok gjort det. Og så havde du ikke haft behov for flere kostråd.