Hvordan passer vi bedre på vores børn?

1.PNG

I vores samfund er det ren Halloween at være tyk. Blot er det ikke uhyggeligt kun én gang om året. Det er uhyggeligt alle dage om året.

Vi har som forældre, skole og samfund alle et ansvar for, at vores børn ikke oplever mobning og vægtstigma, hverken hjemmefra, hos sundhedsplejersken eller i sportshallen.

Alle børn og voksne har ret til at føle sig lige meget værd uanset vægt.

Tyk er endnu ikke en neutral beskrivelse af en krop. Desværre er det i vores del af verden skamfuldt at være tyk. Næsten ulovligt i mange folks øjne, medmindre du er igang med et vægttab.
Den stigmatisering rammer hårdt. Børn udvikler dårligt selvværd og spiseforstyrrelser. Og børn bliver voksne med dårligt selvværd og mindreværdsfølelse.

Det går ikke. Men hvordan vender vi den skude? Vi starter med os selv. Vi skal og må arbejde for, at neutralisere begrebet tyk. Og vi skal blive ved med at tage diskussionen omkring følgesygdomme og om, hvorvidt de kommer af overvægt eller stigmatisering.

Der er desværre alt for få sundhedsprofessionelle der kender til, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser vægtstigma har - og de færreste ved, hvordan man arbejder med sundhed, så det ikke aktiverer en spiseforstyrrelse. Det skal der gøres noget ved.

Er du interesseret i at vide mere om Madmentoruddannelsen, og det vi arbejder for?

Læs mere på https://www.madmentoruddannelsen.dk/