En trøstespisers historie – kan du genkende dig selv?

 

Da Ann startede hos mig, havde hun forgæves forsøgt at tabe sig. Hun havde efterhånden mistet troen på sig selv men havde besluttet sig for at give det et sidste forsøg. Og det blev ved det – et sidste forsøg. For Ann fandt endelig nøglen til sit vægttab.  

Jeg deler Ann’s historie med dig, fordi Ann spiste når hun var i underskud. Hun spiste når hun var ked af det, og hun spiste meget. Ann er et klassisk eksempel på en trøstespiser, som ender med at overspise når følelserne bliver for svære at håndtere. Ann’s vægttab tog udgangspunkt i intuitiv spisning, en metode du kan finde elementer af i mit nye e-kursus “Kend din spisetype og bryd dine dårlige vaner”

Ann´s kamp med vægten

Ann har indtil videre tabt 42 kilo og haft stor succes med at bryde sine dårlige vaner. Ann er virkelig sej. Hun har kæmpet sig ud af skammen ved at veje for meget. Hun har rystet sårende kommentarer af sig fra vildt fremmede. Hun har mærket på egen krop, hvordan det psykisk og fysisk har tærret på hendes krop at veje for meget.

Jeg er SÅ stolt af hende og her får du lov til at høre hende selv fortælle om sin vægttabsrejse. God fornøjelse.

Da jeg startede hos Marie følte jeg, at hun var min sidste udvej ud af en årelang kamp for at tabe mig. Jeg skulle tabe mig i hvert fald 80 kg, og projektet virkede ærlig talt meget uoverskueligt.
— Ann

Jeg var så nervøs for, at det skulle være endnu et forsøg der mislykkedes. Jeg havde ramt et punkt, hvor min vægt gjorde, at jeg faktisk ikke ønskede at forlade min lejlighed pga. de kommentarer og blikke, som jeg mødte udenfor min hoveddør. 

Jeg har fået kommentarer som ”det burde du vist ikke købe”, hvis jeg købte slik i Netto. Fremmede mennesker har sagt til mig, at jeg er tyk og skal gøre noget ved det (i tilfælde af, at jeg ikke ejer et spejl eller ikke selv er klar over det?!).

Jeg har ofte fået fortalt, at jeg skal lære at spise korrekt, at jeg skal træne, og at jeg skal spise sundt. Men i mit tilfælde (og i mange andres i min situation), er det slet ikke det der er tilfældet. Jeg har altid været fysisk aktiv og spist sundt. Jeg har bare spist alt for meget. 

Jeg kunne med andre ord ikke være overvægtig mere. Det var simpelthen blevet mere hårdt psykisk end fysisk at veje for meget. 

Ingen belæringer og fordømmende øjne

Inden jeg startede i forløb hos Marie, var jeg bange for, at hun var som alle andre. Jeg frygtede, at mit forløb hos hende var dømt til at mislykkedes. Men min frygt blev meget hurtigt gjort til skamme. 

Tværtimod blev jeg mødt af et af det rareste og varme mennesker, jeg længe har mødt.

I stedet for at antage at jeg var tyk, fordi jeg ikke vidste bedre, forstod hun mit bagvedliggende forhold til mad. Hun har bl.a. hjulpet mig med at kende forskel på mine mange former for sult, så jeg kan skelne mellem følelsesmæssig sult og reel sult. Jeg har lært at håndtere mine følelser på andre og mere hensigtsmæssige måder end ved at spise. 

Det bedste ved Marie er, at der ikke er noget der er rigtig eller forkert – alt kan bruges. Det er f.eks. okay at troppe op til en session og fortælle om en hjemmeopgave, jeg ikke har løst optimalt. Det har betydet, at jeg ikke føler mig som en fiasko, men bare arbejder videre på vægttabet og på den måde lærer, hvad der virker for mig, og hvad der ikke virker. 

Jeg indså hurtigt, at jeg ikke behøvede at lede efter en ny kur til min overvægt længere. Jeg havde med Maries hjælp endelig fundet nøglen til tabe mig. 

Det jeg lærer hos Marie, kan jeg ikke ligge fra mig igen. At begynde hos Marie er det bedste jeg har gjort for mig selv. Maries tilgang til vægt er befriende anderledes og i min opfattelse spot on. Der er ingen belæringer og fordømmende øjne. Derimod er der enormt trygt og hendes glæde, når jeg sejrer og har succes, er oprigtig.

Marie er 100% i mit ringhjørne, og gør hvad hun kan for, at jeg skal vinde.

Jeg har i skrivende stund tabt 42 kilo”

Ann 27 år  studerende