Hvordan passer vi bedre på vores børn?

I vores samfund er det ren Halloween at være tyk. Blot er det ikke uhyggeligt kun én gang om året. Det er uhyggeligt alle dage om året.

Vi har som forældre, skole og samfund alle et ansvar for, at vores børn ikke oplever mobning og vægtstigma, hverken hjemmefra, hos sundhedsplejersken eller i sportshallen.

Læs hele blogindlægget her:

Read More
Frygt for at blive tyk og skam over at være tyk

I disse dage er der premiere på dokumentarfilmen FAT FRONT, der sætter fokus på, hvordan vores fedme fokuserede samfund stigmatiserer tykke mennesker, og hvad konsekvenserne af dette kan være for individet.

Det er en vigtig dokumentarfilm, fordi den skaber debat om, hvad der er individets ret til sin egen krop.

Jeg arbejder hver dag med mennesker, der gerne vil tabe sig og/eller som gerne vil have et afslappet forhold til mad, fordi det er blevet så forstyrret i deres spisning, at det går ud over deres livskvalitet.

Det fælles omdrejningspunkt for mine klienter er angst og skam. Angst for at blive tyk eller skammen ved at være tyk.

Og den skam og angst har konsekvenser. Jeg ser konsekvenserne. Mine klienter mærker konsekvenserne på egen krop - og det er ikke rart. Læs med her:

Read More
Marie SteenbergerComment
Er vægttab det nye tabu?

Hvis du har fulgt mig længe, så ved du, at jeg ikke er begejstret for slankekure. De fleste slankekure virker ikke. 9 ud af 10, der hopper på en slankekur, tager alle kiloene på igen og mere til, når slankekuren stopper. Slankekure er spild af tid og penge og en beviselig kilde til endnu mere kropshad og madforvirring.

"Men er det så forbudt at ville tabe mig?" "Og må jeg nu ikke en gang sige højt, at jeg gerne vil spise flere grøntsager og mindre hvidt brød?" - vil du måske spørge. 

Læs mit svar i blogindlægget.


Read More
De 10 anbefalinger til sundhed lægger en akademisk afstand til danskerne

Fem ministre modtog d. 20. april 10 anbefalinger fra en prominent skare af meningsdannere i Advisory Board for mad, måltider og sundhed. Anbefalinger der skal bremse danskernes øgede overvægt og begrænse de store udgifter samfundet poster i behandling af livsstilssygdomme.

Alt sammen fine intentioner, men med de 10 anbefalinger kommer vi næppe i mål. Desværre!

Læs hvorfor, og få mit bud på 10 anbefalinger til et sundt liv, hele livet.

Read More
Derfor sniger kiloene sig på, selvom du spiser sundt

Du ved det helt sikkert godt. Det er ikke din fornuft, den er gal med. Du ved da godt, at du skal bevæge dig noget mere, spise flere grøntsager og mindre chokolade om aftenen, ik'?

Det egentlige problem er, at du godt ved, hvad du skal spise for at holde vægten eller tabe dig, men du kan ikke finde ud af det alligevel. Du spiser alt det forkerte og spiser for meget af det – og det er super, super frustrerende.

Read More